Casa D
Reforma casa unifamiliar a Olot

2003

Projecte Bàsic
Projecte Executiu
Direcció d’obres

Any: 2000-2003
Promotor/Client: Privat

Situació: Olot. Girona
Superfície: 700 m2

La construcció existent era una edificació dels anys 30, amb moltes patologies, que obligaven a una reforma en profunditat per tal d’adequar-la a les condicions d’habitabilitat fixades. Se’ns va demanar com a punt de partida mantenir per l’exterior el tipus de llenguatge existent, malgrat la necessitat d’ampliar de manera sensible les plantes i afegir una nova planta sotacoberta.
Si bé l’edificació original, de murs i divisòries interiors estructurals, impedia una gran llibertat d’intervenció, donat el programa funcional el projecte va incloure una reforma pràcticament total de l’estructura interior i la construcció de dos nous forjats, de manera que es permetés disposar d’espai al garatge alliberant parets de càrrega, incloure una nova planta sotacoberta i un ascensor.
El programa de l’habitatge es desenvolupa en planta semisoterrani -garatge, celler i instal.lacions-, planta baixa -accés i zones de dia-, planta primera -habitacions i zones de nit- i planta sotacoberta -sala diàfana i habitació convidats-.