Projecte Bàsic
Projecte Executiu
Direcció d’obres

Any: 2008-2009
Promotor/Client: Privat

Situació: Barcelona
Superfície: 477 m2

Reforma d’habitatge unifamiliar aïllat de planta baixa i dues plantes situat al peu de la Creueta del Coll.
La part més vistosa de la reforma era la façana al carrer Palou, que d’entrada no presentava gaires alicients: façana pràcticament cega revestida de rajola de gres en les plantes altes, amb la porta del pàrking com element més important a la planta baixa i el voladís de coberta amb persianes tradicionals com l’element més vistós fruit d’una reforma dels anys 80.
Partint de la persiana com element emblemàtic es va optar per realitzar una versió actualitzada mitjançant una façana ventilada de lames de panell de ciment i fibres que unifiqués tota la façana però que permetés a la vegada el tractament diferenciat segons usos.
Aquesta façana ventilada va permetre, creant un joc abstracte de textures, donar complexitat i interès a la façana, transparències i tamitzar les vistes on es requeria i tractament unificat de tota la intervenció tant en l’interior com en l’exterior.