Villamediana
2009

Projecte Bàsic

Projecte d’Execució

En col.laboració amb Lluïsa Plans / Carolina Muñoz, arquitectes

Any: 2009-2010
Promotor / Client: Ayuntamiento de Villamediana de Iregua / Intersalus S.A.
Situació: Villamediana de Iregua. La Rioja.
Superfície: 1.489 m2

Projecte de Centre de Salut , de planta baixa i planta primera, que disposa de:
Àrea d’accés i administrativa, 14 consultoris de medicina general, 4 consultoris de pediatria, àrea d’educació sanitària i activitats, zona d’extraccions i zona de serveis i personal.
Centre de salut que s’integra, mitjançant el seu caràcter horitzontal i disposició en planta, tant a la zona suburbana com a la parcel.la de planta triangular amb una topografia pronunciada. Aquesta disposició, al voltant d’un pati interior, permet accedir a peu pla mentre que es disposen gran part de les consultes cap a les vistes i bona orientació a nivell elevat respecte al carrer.
L’edifici té el caràcter d’edifici obert i amable amb l’entorn i remarcant la singularitat del seu ús en un entorn bàsicament d’habitatges unifamiliars.
L’edifici es va executar amb els recursos adequats per un edifici d’ús sanitari i d’acord amb el seu caràcter d’edifici d’ús públic. Es va prioritzar els materials de baix manteniment i gran durabilitat i sistemes constructius i instal.lacions que facilitessin l’estalvi energètic, com la inclusió d’un gran pati per l’enllumenat natural per el gran programa assistencial.